Dünya Göz Hastanesi Muayene Ücreti Ne Kadar? 2022 (Güncel Tarife)

Dünya Göz Hastanesi’nde muayene ücreti SGK’lı ne kadar oldu? diye merak edenler oldukça fazla. Bu kurumda göz muayenesi olmak isteyenlerin karşılaştığı önemli bir noktadır. Bildiğiniz gibi özel kliniklerde çok yüksek fiyatlara ulaşabilirsiniz. Bu nedenle pek çok kişi Dünya göz hastanesi fiyatlarını bilmeden muayeneye gitmek istemiyor. Elbette günümüzde vatandaşlar tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için kamu hastanelerini tercih edebileceği gibi özel hastanelerin hizmetlerinden de faydalanabilmektedir. En çok tercih edilen özel göz kliniği, Türkiye genelinde birçok şubesi bulunan Dünya Göz Kliniği’dir. Dünya Göz Muayene ücretleri 2022 yılında değişiklik göstermiştir. Bu hastane, piyasadaki diğer kliniklere kıyasla teknik olarak en donanımlı olarak kabul edilir. Bu nedenle muayene ücretleri standartların üzerindedir. Aynı zamanda, tedavi için hastalardan alınan ücretler de sektöre göre değişir. Bu nedenle dünya göz hastanesinin fiyatları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bizde size en güncel fiyatları listeledik.
Dünya Göz Muayene Ücreti Ne Kadar Oldu?
SGK Dünya Göz Kliniği’nde muayene ücreti yetkili kurumlar tarafından belirlenir. Bu nedenle Dünya Göz Hastanesi’nde muayene ve tedavi ücreti kişinin SGK’lı olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir:
- Göz Hastanesi, SGK tarafından 1 Temmuz 2018 tarihinde belirlenen fark limitine uyan hastanelerden biridir. Bu bağlamda hastane, SGK’lı çalışanlara ve emeklilere özel indirimler sunmaktadır. Yani Dünya Göz Hastanesi’nin SGK ile anlaşması var.
- Dünya Göz Hastanesi’nde muayene ücreti net olarak belirtilmemiştir. Fiyatlar şubenin konumuna bağlıdır.
- Ayrıca muayene ve tedavi masrafları hastanede görev yapan doktorların uzmanlıklarına göre değişiklik gösterebilmektedir.
- Hastaların göz muayenesinden sonra tedaviye devam etmek istemeleri durumunda istenilen tetkiklerin ücreti de hastaya yansıtılacaktır. Gerekli görülen tetkik ve ameliyatların ücretleri oldukça esnektir.
- Hastalar muayene ücretine ek olarak ilgili kurum veya kuruluşlar tarafından belirlenen ücretleri de öderler. Ücretler veya katılım ücretleri, her sigortalı hastanın ödemesi gereken ücretleri ifade eder.
Dünya Göz Hastanesi’nde muayene ücretini etkileyen durumları anlattık. Şimdi ortalama fiyatlar hakkında konuşalım;
- İstanbul dışındaki şubeler nispeten daha ucuzdur.
- İstanbul şubelerinde fiyatlar biraz daha yüksek. Ancak mahalleye bağlı olarak da değişiklikler olabilir.
- Dünya Göz Hastanesi’nde yapılacak muayene ücreti çeşitli değişkenlere bağlı olduğu için kesin bir rakam vermek zor. Ayrıca Dünya Göz Hastanesi’nde yapılan muayene sonrası tedavi ve ameliyat masrafları da büyük farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle randevunuzdan önce klinikten ek bilgi almanızı öneririz. Bu sayede test sonrasında herhangi bir sürprizle karşılaşmazsınız ve bütçenizi korursunuz.
2022 yılı için geçerli olan tarama ücretleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz 444 44 69’dan Genel Danışma Hattı’nı arayabilirsiniz. Ayrıca bağlantıyı kullanarak Dünya Göz Hastanesi‘nin resmi web sitesinden çevrimiçi destek alabilirsiniz. En doğru bilgiyi Dünya Göz Hastanesinin kendisinden alabilirsiniz.

Dünya Göz Muayene Fiyatları
Dünya Göz Hastanesinin Anlaşmalı Olduğu Kurumlar Nelerdir?
Dünya Göz Hastanesi’nin anlaşmalı olduğu kurumlar nelerdir? sorusu da oldukça merak edilen sorular arasında yer almakta. Dünya Göz Hastanesi başta Sosyal Güvenlik Kurumu olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla anlaşmalı olarak hizmet vermektedir. Hastalar özel sigortalıysa ve onaylı kurumlar tarafından muayene edilirse daha az ödeme yapar. Bildiğiniz gibi, farklı sigorta türleri vardır. Şimdi anlaşmalı kurumları ayrı ayrı not edeceğiz;
Dünya Göz Tamamlayıcı Sigorta Anlaşmaları
- Unico Sağlık Tamamlayıcı Sigorta
- Acıbadem
- Eureko Sigorta
- Doğa Sigorta
- Ziraat Sigorta A.Ş.
- Sompo Japan Sigorta
- Allianz Sigorta
- Groupama Sigorta
- Türk Nippon Sigorta
- AXA Sigorta
- Ergo Sigorta
- Güneş Sigorta
- Ethica Sigorta
- Anadolu Sigorta
- Halk Sigorta
- HDI Sigorta
- Mapfre Sigorta
- Ray Sigorta
Dünya Göz Özel Sağlık Sigortası Anlaşmaları
- Acıbadem Sigorta
- Zurich Sigorta
- HDI Sigorta
- Ak Sigorta A.Ş
- Allianz Sigorta A.Ş
- Ankara Anonim Türk Sigorta Şti.
- Groupama Sigorta A.Ş
- Axa Sigorta A.Ş
- Eureko Sigorta A.Ş
- Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş
- Medilab
- Zirve Sigorta Acil Tedavi Sigortası
- Vakıf Bireysel Emeklilik
- Medline
- Halk Sigorta
- Back-Up Kişisel Sağlık Sistemi
- Benefit Global
- Avon
- Inter Partner Assistance Anlaşmalı Şirketler Listesi
- NN Hayat ve Emeklilik Acil Tedavi Sigortası
- Ankara Sigorta Acil Tedavi Sigortası
- Demir Hayat Sigorta A.Ş
- SBN Sigorta Acil Tedavi Sigortası
- Ege Sigorta
- Metline Emeklilik Acil Tedavi Sigortası
- Zilveren Kruis
- Ipa Card
- Benefit Global& Aıg Card
- SBN Şeker Hayat Projesi
- Anadolu Sigorta
- CGM
- Axa Ppp& Axa Assistance
- KOBİ Sağlık Paketi Üyeleri bulunmaktadır.
- Anadolu Anomim Türk Sigorta Şirketi
- Artı Yaşam
- Güneş Sigorta
- Doğa Sigorta
- ECK Sağlık ve Asistanlık Hizmetleri
- Ergo Sigorta
- Europ Assistance
- Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş.
- Köpükkart
- Süper Paket
- Mapfre Sigorta
- Marm Assistance
- Medpower
- Mondial Assistance
- Net Risk Yönetimi ve Destek Hizmetleri
- Ray Sigorta
- Remed Assistance
- Türk Nippon Sigorta
- Unico Sigorta
- Ycard
Dünya Göz SGK ve Diğer Kurum Anlaşmaları
- 4A (SSK)
- 4B (BAĞ-KUR)
- 4C (Emekli Sandığı)
- 657 Devlet Memurları muayene ve tedavi ücretleri bedellerinde belirli bir indirim söz konusu olmaktadır.
Dünya Göz Hastanesi ile Anlaşmalı Olan Kurumlar
- Ankara Ticaret Odası
- İstanbul Sanayi Odası
- İstanbul Maliye Vakfı
- TMSF Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu
- Borsa İstanbul A.Ş
- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası
- Kamu-Sen
- Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş
- Vergi Müfettişleri Derneği
- İstanbul Ticaret Odası Memurları Yardımlaşma Derneği (İtomemder)
- Develi ve Yöresel Kültür Dayanışma Derneği yer almaktadır.
Dünya Göz Hastanesi Emeklilere Ücretsiz Muayene Hakkı Sunuyor Mu?
Peki Dünya Göz Hastanesi emeklilere ücretsiz muayene hakkı veriyor mu? sorusuna cevap verelim, İyi görmek herkesin hakkı misyonuyla faaliyet gösteren Dünya Sağlık Hastanesi, muayene ücretleri konusunda özel kurallar benimsedi. Bu programın bir parçası olarak, emeklilere ameliyat edilen hastalar için Dünya Göz Sağlığı Planı ve Yaşlılar için Ücretsiz Muayene sunulmaktadır. Tıbbi yardım almak isteyen emekliler, Dünya Göz Hastanesi’nin bir şubesine geldiklerinde bir uzman tarafından ücretsiz ve detaylı muayene olma imkanına sahiptirler. Hastanın tedavi veya takip muayenesi gerektirmesi durumunda, Dünya Göz Sağlığı Planı ile hastane ortamındaki tüm hizmetlerden yararlanılabilir. Dünya Göz Hastanesi’nde ücretsiz göz muayenesine hak kazanmak için hastaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
Hastaların hafta içi belirlenen randevu saatlerinde muayene olması gerekir. | Hasta tarafından doktor tercihi yapılmamalıdır. Hastane tarafından boş olan hafta içi günlerinde yoğunluğu az olan doktorlar otomatik olarak atanmaktadır. |
55 yaş üstü SGK emeklisi olunmalıdır. |
Dünya Göz hastanesinin ücretsiz muayene hakkı verdiği kişilerin yukarıda verdiğimiz tabloda ki tüm şartları karşılaması gerekmektedir.
Sağlık konusundaki bir başka muayene ücreti sorusunun dikkatinizi çekebileceğini düşündük. Özel Hastane Anjiyo Ücretleri 2022 Stent Fiyatları Ne Kadar? adlı makalemize de göz atmak isteyebilirsiniz 🙂
Dünya Göz Hastanesi Şubeleri Hangi Şehirlerde Var?
Dünya Göz Hastanesi, özellikle İstanbul’da; Ankara, İzmit, Kocaeli, Antalya, Adana, Tekirdağ, Samsun, Konya, Bursa, Gaziantep, Sakarya ve İzmir’de çeşitli branşlarda hastalarına hizmet vermektedir.
Dünya Göz Kocaeli Muayene Ücreti
Kocaeli şehrinde de hizmet veren Dünya Göz hastanesi, İzmit devlet hastanesine çok yakın bir yerde bulunmakta. İstanbul gibi İzmit’te de muayene ücretleri fiyat olarak diğer şehirlerden yüksektir.
Ankara Dünya Göz Muayene Ücreti Ne kadar?
Dünya Göz Hastanesi, Ankara, Keçiören, Tunus ve Sincan’da 3 bölümde hastalarına uygun ve kapsamlı sağlık seçenekleri sunuyor. Ankara’daki Dünya Göz Hastanesi’ndeki muayene ücreti belirtilmemiştir. Hastanın tedavisine ve niteliğine göre değişen muayene ücreti, FCS kapsamında çalışan tüm vatandaşlardan %30 farkla ücretlendirilir. Aynı zamanda onaylı firmaların faaliyet kapsamı da tüm sektörlere yayılmaktadır.
Bursa Dünya Göz Hastanesi’nde Muayene Fiyatı?
Bursa’daki Dünya Göz Hastanesi tek şubesi ile hastalarına yardımcı olmaya çalışıyor. Hesaplanan muayene ve tedavi masrafları, randevu alınırken telefonla hastaya bildirilir veya acenteden geçerken doğrudan danışma masasından alınır. Bursa Dünya göz muayene ücretleri hakkında bilgiye ihtiyacı olan hastalar hastanenin genel bilgi numarasını kullanabilirler.
Adana Dünya Göz Hastanesi Muayene Ücreti Ne Kadar?
Dünya Göz Adana şubesi Seyhan’da olup, tüm teknik cihaz ve imkanları entegre ederek hastalarına hizmet vermektedir. Hastanenin ayrı bölümlerinde muayene ve tedavi fiyatlarının gelişimi, bölümlerin gerginliğine ve faaliyetine bağlıdır. Adana şubesinde tedavi ve muayene ücreti hakkında bilgiye ihtiyacı olan hastalar genel çağrı merkezi ile iletişime geçebilirler.
Konya Dünya Göz Hastanesi’nde muayene ücreti
Dünya Göz Konya şubesi Selçuklu bölgesinde yer almaktadır. Konya’da bulunan Dünya Göz Hastaneler Grubu’na muayene veya tedavi için kayıt yaptıran hastalar, ödeme ücretini doğrudan genel bilgi merkezinden veya bölümü ziyaret ederek öğrenebilirler.
Türkiye’nin diğer bölgelerindeki Dünya Göz Hastanesi bölümlerinin iletişim ve adres bilgilerine aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.
Dünya Göz Hastanesi Muayene Aşamaları Nelerdir?
Dünya Gözde yapılan genel göz muayenesi 7 aşamadan oluşmaktadır. Genel göz muayenesi yaklaşık 30 dakika sürer. Adımlar şu şekilde gerçekleşmektedir;
- Göz Kaslarının Muayenesi
- Görme Keskinliği Testi
- Gözlük Muayenesi
- Göz Kapağı Muayenesi
- Biomikrosbik Muayene
- Göz Tansiyonu Ölçümü
- Göz Dibi Muayenesi
Genel göz muayenesi ne sıklıkla yapılmalıdır?
Görme sorunu olmayan kişiler için her yıl düzenli olarak genel göz muayenesi yapılmalıdır. Rutin bir göz muayenesi, yaşamdaki güzellikleri uzun yıllar sağlıklı gözlerle görmenizi sağlar. Tam bir göz muayenesinden geçin; Diyabet, beyin tümörleri, AIDS, Alzheimer hastalığı, yüksek tansiyon, kan ve kalp hastalıkları, metabolik bozukluklar ve Parkinson hastalığı birçok farklı hastalığın erken teşhisine yardımcı olur.
görme keskinliği testi
Detaylı göz muayenesinin ilk aşamasında görme keskinliği testi yapılır. Refraktör, harflerin ve şekillerin ince detaylarının okuma yazma bilmeyen kişiler tarafından bile tanınıp tanınmadığını test etmek için kullanılır.
Harf ve sayıların büyük harften küçük harfe değiştirildiği bu test, yakın ve uzak görme ile ilgili sorunları anlamaya yardımcı olur.
Gözlük Muayenesi
Gözlerde miyop, ileri görüşlülük ve astigmatizma gibi kırma kusurlarını kontrol eder. Gözlük gerekip gerekmediğini anlamak için refraktometre ile ölçüm yapılır.
Daha sonra belirlenen bu değerler otomatik cihazlarla gözlük gibi hasta üzerinde denenir ve subjektif olarak en iyi görüş belirlenir.
Göz Kapağı muayenesi
Göz kapaklarının, gözyaşı bezlerinin, gözyaşı kanalı sisteminin ve göz kapağı çevresindeki alanların durumunu inceleyin.
Göz Kaslarının incelenmesi
Gözbebeklerinin hareketini kontrol eden göz içi kasları ile gözlerin paralelliğini sağlayan dış kasların işlevleri kontrol edilir. Özellikle şaşılık ve çift görme sorunu olan hastalarda kullanılması önemlidir.
Hızlı veya yavaş hareket eden bir nesnenin göz takibi ilkesine dayanan bu test, nörolojik hastalıkları incelemenin yanı sıra bu testte bulunan bozuklukları, okuma becerisini ve diğer motor becerileri ölçmek için kullanılan ana yöntemdir.
Göz Tansiyonu Ölçümü
Göz içi basıncı (glokom) ölçülürken göz içindeki basınç durumları belirlenir. Temassız tonometreden göze havanın yönlendirildiği bu test ağrısızdır ve tonometre göze temas etmeden ölçüm yapılır.
Gözün hava direnci, göz içi basıncını anlamaya yardımcı olur. Göz basıncınız normalden yüksekse, glokom geliştirme riskiniz artar. Bu temel glokom testinde bir anormallik bulunursa görme alanı ölçüm testi, optik sinir testi ve kornea kalınlık testi yapılır.
Biomikrosbik Muayene
Gözün kornea, iris, lens ve retina tabakaları detaylı bir şekilde incelenir ve birçok farklı cihazın birleşiminden oluşan yarık lamba adı verilen bir cihaz kullanılarak hemen hemen tüm göz hastalıklarının semptomları incelenir.
Göz Dibi Muayenesi
Göz bebeğini genişletmek için göze damla damlatılarak kullanılır. Bu, göz içi merceğin ve retina tabakasının daha yakından incelenmesini sağlar. Gözün iç yapısını inceleyen bu yöntemle göze damlatılan damlaların işe yaraması 20-30 dakika sürer. Çocuklarda, gözbebeği genişlemesi ile gizli görme kusurları tespit edilir.
Göz bebeğinin damlatılıp genişletilmesi ile yapılan bu muayene ile retina dekolmanı, glokom, hipertansiyon, beyin tümörleri ve vücudun çeşitli hastalıklarının semptomları tespit edilebilir.
Tam bir göz muayenesi en az 30 dakika sürer. Muayene sırasında göz damlası damlatılmalı ve göz muayene edilmelidir.
Dünya Göz Hastanesi Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
Bebeklerde ilk göz muayenesi ne zaman yapılmalıdır?
Bebeğinizi hiçbir şikâyeti olmasa bile 1 yaşında muayene ettirin. Çünkü bu muayene bebeği göz tembelliğinden korur.
– Bilgisayar karşısında uzun süre kalmak gözü bozar mı?
Uzun saatler bilgisayar oyunları oynayan ve bilgisayar başında çalışan kişilerde alerji, kuruluk, kirpik dibi iltihabı görülme sıklığı artar. Uzak görme kusuru oluşmasını tetikleyebilir. Aralıklı dinlenmeler ve göz kırpmak gereklidir.
– Göz hastalıklarının başlıca belirtiler nelerdir?
Gözde sulanma, kaşıntı, ağrı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, göz ve baş ağrısı, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma ve odaklanma problemleri göz hastalıkları belirtisidir.
– Çalışma ortamında nasıl ışık kullanılmalıdır?
Çalışma ortamınızda yumuşak ton sarı aydınlatma kullanın. Gözlerin dinlenmesi için karanlık ortamda uyuyun.
– Makyaj malzemeleri ile göz hastalığı bulaşır mı?
Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit; göz farı, göz kalemi ve rimel gibi başkasının makyaj malzemeleriyle geçebilir.
– Renkli gözler güneşe karşı daha mı duyarlıdır?
Özellikle renkli gözlü kişiler güneş ışığına karşı daha hassas olurlar. Renkli gözlü kişilerde kızarıklık görülme oranı koyu renkli gözlülere göre daha fazladır. Bu nedenle renkli gözlü kişilerde güneş gözlüğü kullanımı daha önemlidir.
– Güneşe bakmak ve güneş ışınlarının göze zararı var mıdır?
Güneş ışınlarına çok maruz kalmak zamanla lensimizde koyulaşmaya, katarakta ve görme noktasında hassasiyete sebep olur. Güneş ışınlarının dik geldiği dönemlerde koruyucu güneş gözlüğü kullanmalıyız.
– Göze gelen darbe yada yabancı cisim kaçması durumunda ne yapılmalıdır?
Gözünüze aldığınız ani bir darbe ya da gözünüze bir cisim kaçması durumunda gözünüzü ovalamayınız. Eğer bulunuyor ise serum fizyoloji ile, yok ise su ile bol yıkayarak göz hekimine başvurunuz.
– Gözyaşı ile hastalık bulaşır mı?
Başka birinin gözyaşını silmeyiniz. Eğer bu kişide gözde kızarıklık, aşırı sulanma ve kapak şişliği varsa bulaşıcı olabilir. Temas ettiyseniz elinizi sabun ile yıkayınız.